Alpska šola

  • za otroke stare od 4 do 10 let
  • program poteka od septembra do junija (10 mesecev)
  • 60 ur vadbe
  • 30 dni na snegu

Alpska šola je namenjena našim najmlajšim, starim od 4 do 10 let, ki s pomočjo izkušenih učiteljev spoznavajo osnove smučanja in ostale športe na varen ter igriv način.

Cilj je privzgojiti otrokom veselje do gibanja, jih seznaniti z različnimi športi, navaditi otroke na samostojnost in odgovornost ter poskrbeti za njihovo fizično pripravljenost in koordinacijo.

Alpska šola poteka skozi celo šolsko leto, od septembra do junija.

V poletnih in jesenskih mesecih se otroci udeležujejo raznovrstnih športnih dogodivščin (atletika, gimnastika, rolanje, plezanje, akrobatika, pohodništvo, kolesarjenje ... ), ki najmlajšim omogoča širok razvoj gibalnih in miselnih spretnosti.

V zimskih mesecih pa se otroci učijo pravilne smučarske tehnike, varnega obnašanja na smučišču in samostojno uporabo žičnic, skozi igro spoznavajo snežne poligone in na koncu staršem pokažejo, kaj vse so se naučili ter se udeležijo otroških tekmovanj za Pokal Krvavec.

Vadba poteka dvakrat tedensko, ob ponedeljkih in četrtkih.
V poletnih mesecih smo največkrat na kranjskem stadionu ali kje drugje v naravi, v zimskih mesecih pa v dveh telovadnicah, vsak konec tedna (sobota, nedelja) in med počitnicami pa na snegu (Krvavec).

Trener: Martin Zaletelj

 

Pridružite se nam!

  • Mesečna vadnina znaša 70 €, drugi otrok v klubu ima 20% popust.
  • Letna članarina 10 € + 10 € (za otroka in starša).
  • Otroci potrebujejo še letno vozovnico za Krvavec ali SSV.

Za vse dodatne informacije nam pišite na pisarna@asktriglav.si.

Če želite videti, kako super se imamo na naših snežnih in kondicijskih treningih, si oglejte galerijo Alpske šole.