domov

kontakt

struktura strani

iskanje po strani

Poročila o delu

pixel

23.4.2012

Spoštovani starši!
 

Z letošnjo smučarsko sezono smo takorekoč zaključili. Z njo smo izredno zadovoljni, saj so vsi otroci in tekmovalci končali brez poškodb in zdravstvenih težav. Pa tudi rezultatsko smo bili kar uspešni.

Za najmlajše- alpsko šolo je seveda to bodisi  uvod v »ta pravo« smučarijo, bodisi samo rekreacija in gibanje, v vsakem primeru pa osnova dozorevanja v samostojno osebico in seveda dozorevanje nas vas staršev, še posebej tistih, ki imate prvega otroka. Nekateri doživljamo deja-vu že tretjič.
Vsekakor iskrena zahvala vsem trenerkam ( mislim dekletom, op.a.- ženski spol od trener, ne kos oblačila, ki je bil baje prepoznaven znak volilcev – saj veste čigavih), Saši, Iris in Maji, ki so vestno skrbele za naše otroke. Upamo, da bo z novo sezono še več otrok spoznalo smučanje, rolanje, gimnastiko in ostale vrline skozi našo alpsko šolo.

Generacijo cicibanov in cicibank sta letos vodila Miha in Nina. O učinku in napredovanju posameznih otrok, se vas je nekaj strašev seznanilo na sestanku, vsi pa ste verjetno videli svoje otroke na snegu.
Menim, da je tudi tu pod črto potrebno potegniti pozitiven rezultat, saj so otroci večinoma radi hodili na smučanje in suhe treninge.

Starejše in mlajše dečke in deklice je letos samostojno, kljub velikemu številu otrok-tekmovalcev, ki jih je bilo 10, vodil Matjaž Peneš. V zimi na slovenskih smučiščih mu je bil v pomoč starosta slovenske smučarije, mladenič Joža Blažič, ki je lahko vsem nam vzor vztrajnosti, dobre volje, deljenja znanja in predvsem delavnosti. Joža, res ti hvala!
Skupina je letos delovala izredno homogeno, rezultatsko pa je bolj nihala kot prejšnja leta, saj je bilo kar 6 otrok novodošlih iz mlajših selekcij, ki so se morali privaditi na nov, zahtevnejši način dela in predvsem večjo količino snežnih treningov. Tu so jim bili zelo v pomoč starejši kolegi.
Se moram pa kot starš oglasiti, na izredno disciplino skupine, ki jo vodi Matjaž, ne s trdo roko in povišanimi toni- klicaji, ampak z mirnostjo, avtoriteto in ustvarjenim spoštovanjem. Za posnemat.

Mladinski pogon je v letošnjem letu deloval v okviru NPŠŠC Kranj, ki ga je novemu predsedniku AO smučarske zveze, uspelo zminirati, čeprav vsi rezultati in razvoj, ter odlično sodelovanje z Ekonomsko šolo Kranj govorijo v prid obstoju. Med mnogimi odličnimi rezultati velja še posebej izpostaviti dosežek Mihe Hrobata, ki je na mladinskih olimpijskih igrah v Innsbrucku osvoji srebrno medaljo.

V članski konkurenci, pa je Mitji Valenčiču letos uspel dosežek kariere, saj se je uvrstil v prvo jakostno skupini slalomistov v svetovnem pokalu.


V naslednji sezoni, trenerji alpske šole ostanejo isti, vodi jih Saša Mrše.

Sprememba bo v cicibanski skupini, kjer bo sovodenje skupine začela Janja Kunstelj. Nekateri jo poznate iz srečanj na Krvavcu. Izbrali smo jo izmed kar nekaj prijav ostalih trenerjev. Janja ima zelo zanimiv in poln CV, končan izpit učitelja smučanja 2 in diplomo fakultete. Kar pa je najpomembneje, ogromno izkušenj z delom z otroci doma in po svetu.  Ne dvomim, da je bila najboljši izbor, seveda pa bomo budno spremljali njeno udejstvovanje in delo, ne dvomim, da tudi vsa ostala zainteresirana javnost.

Ker v skupini deklic in dečkov dobimo dve novi deklici, povratnico Kajo Kozjek in novo članico Lizo Škulj (prej APT), se bo skupina po do sedaj znanih dejstvih povečala na 12. Zato smo po dogovoru z Matjažem za delo v skupini angažirali Mojco Prelovšek, ki bo Matjažu v pomoč pri opravljanju in izvajanju treningov.
Mojca je v klubu zadolžena tudi za izposojo kombijev, zato vsi, ki rabite kakršnekoli informacije, kontaktirajte njo.  WWW.KOMBI-RENT.SI
Za člane kluba  nudimo tudi 5% odstoten popust pri najemu kombijev.

 

Zaradi zgoraj navedenih dejstev- razpad NPŠŠC Kranj, bo skupina mladincev v prihodnji sezoni trenirala v klubskih okvirih, še vedno pa pod trenerskim vodstvom Slavka Zupanca.

V bodoči sezoni, so stroški na posmeznega tekmovalca vezani na posamezno skupino in število tekmovalcev v njej, zato bomo vsem za bodočo sezono ponudili podpis pogodbe  o sodelovanju, tako bomo tudi omogočili, da bo dogovorjeni znesek vadnin ostal nespremenjen ne glede na morebitne odstope med sezono. Pogodbe boste dobili v naslednjih dneh na mail.

Zahvaljujem se vsem, ki ste sodelovali tako ali drugače pri organizaciji in izvedbi klubskega delovanja, tekmovanj, v pogovorih, sooblikovali videz kluba, nabirali sponzorje in še vsem ostalem mogočem in nemogočem.

Veseli me, da se vas je letos neprimerno več vključilo v razne dejavnosti in vas seveda vabim tudi v prihodnji sezoni.

Ponudite tudi včlanitev vašim prijateljem v klub, saj za članarino 10 EUR na leto, lahko dobijo veliko ugodnosti, pa tudi klub v primerjavi z ostalimi dobiva na veljavi, saj se lahko uspešnje poteguje za sredstva MOK. . www.asktriglav.si/ugodnosti

Prav tako vas pozivam, da sodelujte med sabo, sprašujte, odgovarjajte. Še posebej to velja za starše mlajših kategorij, ki ste bolj na tankem z informacijami. Vprašajte, bomo poskusili odgovoriti. Predvsem pri izmenjavi rabljene opreme je veliko rezerv, še posebej za najmlajše se da veliko prihraniti, saj je ta ponavadi zelo dobro ohranjena v primerjavi z opremo otrok višjih kategorij. Dajte povpraševanje in ponudbo, preglejte si rubriko na strani. www.asktriglav.si/ugodnosti

Letos bomo izvedli poletne, morske priprave od 14. Do 19. Junija v hrvaškem Valbandonu. Tako, da bodo otroci zadnji teden šole, ko je seveda najlepše in najslajše, lahko zaključili leto skupaj s svojimi sošolci. Na pripravah bodo skupaj vse kategorije, razen alpske šole, s katero pa se dogovarjajo, da bi jih mogoče obiskali za dan ali dva. Tudi skupni termin je namenjen spoznavanju vseh generacij otrok med sabo in večanju klubske pripadnosti.

26. 5. 2012 bo na Krvavcu organiziran klubski piknik, za starše in otroke in seveda vse člane nove in stare, seveda. Za jedačo in pijačo bo poskrbel Zdravko. Prispevek na posameznika, pa se bo zdelil s prisotnimi. Prosil bi tudi za čimprejšnje prijave- upam, da pridemo vsi, da lahko Zdravko dovolj zgodaj nabavi predvsem hrano.
Ob tej priložnosti bi se seveda rad zahvalil tudi njemu, saj se je v letošnji sezoni izkazal kot izredno skrben skrbnik in seveda odličen kuhar, natakar, pomagalec, voznik sank...Veseli pa nas, da bo koča odprta tudi v poletnih mesecih, saj smo se z njim dogovorili za sodelovanje za naslednjih 5 let.

Hvala vsem za sodelovanje in seveda za branje, če ste prebrali.

pixel
pixel
pixel
pixel

Sponzorji

 

Povezave

 

E-novice

 Tesma sport
  
Krvavec ski resort 
  
Zavarovalnica triglav 
  

 

 

  
 
  
  

 

 

 

Partnerji

 

 
 
Video predstavitev
 

Pomembno je vedeti

 

Najem kombija:

 

 

 

 

 

  

 

Prijavite se na e-novice in bodite med prvimi obveščenimi.

 

pixel

pixel

pixel

pixel

pixel

 

 

Anketa

Kaj je pri nakupu klubskega smučarskega kompleta najpomembnejše? [209]
vizuelni izgled
kvaliteta materiala in izdelave
cena
točen rok dobave
pixel