domov

kontakt

struktura strani

iskanje po strani

Poročilo 2009

pixel

24.11.2009

V preteklem obdobju smo poleg ostalega dela, ki smo tudi kar nekaj že opravili, kakor ste videli oziroma opazili, dobili 3 nove kombije Renault- trafic. Avtomobili imajo sedežno konfiguracijo1+8, tako, da načeloma lahko prepeljejo 9 ljudi, ko pa so v avtu otroci, pa 6, ker na prednjih sedežih otroci ne smejo sedeti. Avtomobili so opremljeni tudi s tahografom( merilec čas in hitrosti) , ki ga zahteva tudi zakon, ko oseba vozi 5 ali več otrok, ki niso njegovi.


Takoj smo jih tudi opremili z zimskimi gumami, na kovčke za na streho- za smuči, pa še čakajo, da pošiljka pride. Na to pridobitev smo lahko zelo ponosni Vsi, saj to res ni Kačji mašelj –tri vozila naenkrat. Upam in želim, prav tako pa zagotovo tudi vi, da nam bodo dobro služila. Vozila imajo 4-letno garancijo in bodo izven sezone, ko ne bodo v uporabi na voljo tudi vam- za izposojo. Zelo ugodne pogoje financiranja nam je odobril Hypo-leasing Kranj ( brez stroškov odobritve in nizka obrestna mera). Mestna občina Kranj nam je prav tako primaknila nekaj zraven, v igri pa je še nekaj sponzorjev.


Ta teden sta opravila trening varne vožnje Braneta Küzmiča, še Nina Korošec in Miha Merše, tako, da imajo sedaj vsi trenerji in pomočniki, ki vozijo naše otroke, razen Saša Domijana ( nadomešča Niko), opravljen ta trening, s čimer bodo, zagotovo bolj vešče in varno manevrirali na cesti, medtem, ko vozijo naše otroke in tudi, ko jih ne.


S tem tednom bosta svoja konstantno bivanje v koči na Krvavcu začela tudi nova oskrbnika. Prvi rezultati so že vidni, saj je čistoča dobila svoj domicil, tam kjer ga mora imeti. Verjetno se bosta od začetka še lovila pri kakšnih stvareh, zato apeliram na vas, da zoprnijo pustimo pred vrati in jima, če pač znamo in hočemo raje pomagamo. V koči smo tudi nabavili nov štedilnik, pralni stroj, hladilnik in hladilno omaro, drva pa so tudi preskrbljena. Za vse to smo si sicer morali sposoditi nekaj denarja, vendar ne dvomimo, da ga ne bi mogli vrniti. Za vse tiste, ki bi radi preživeli kakšen dan več v koči oziroma, bi radi tam preživeli več dni, se z rezervacijami obrnite na številko oskrbnika, ki bo na voljo na spletni strani našega kluba www.asktriglav.si.


Malo pa sem zaskrbljen nad nerednim oziroma zapoznelim plačevanjem članarin-šolnin. Kot ste videli, smo prešli na plačevanje s katerim trenerji nimajo nič več, ker je to (pobiranje članarin) ne-pošteno do njihovega dela-strokovnosti, kajti s tem se po nepotrebnem izpostavljajo in odmikajo od njihovega osnovnega-pedagoškega in športnega poslanstva. Ob prevzemu funkcije oziroma volitvah sem zagotovil nespremenjeno višini članarine, za kar se trudimo tudi z iskanjem novih poslovnih partnerjev-sponzorjev. Tega se lotevamo na način, ko naj bi poslovni partner od sodelovanja tudi nekaj imel in se torej izogibamo klasičnemu- za moje pojme preživetemu-načinu žicanja. V klub preko alpske šole vsako leto privabljamo nove otroke in letos je vključenih skoraj 30 otrok samo v alpsko šolo, kar pomeni skupaj s cicibani in dečki in deklicami več kot 70 otrok, to pa je že zavidljiva številka.


Ker smo se trenerjem zavezali, da bomo redno poravnavali njihove zaslužene prihodke, prav tako, pa so v tem času povečani odlivi tudi zaradi odhodov smučarjev na treninge v tujino, ker doma pač še ni snega, res apeliram na vas, da redno poravnavate svoje obveznosti do kluba. Popolnoma mi je jasno, da je to eden najtežjih letnih časov za vse starše, ki že tako in tako ob napeti situaciji težko zberete denar za vse stvari, ki se nakopičijo v tem kratkem času (obleka, smuči, karte, treningi v tujini, poleg seveda vseh obveznosti v šoli, kjer so stroški na otroka v tem brezplačnem šolstvu daleč od brezplačnosti), vendar vas naprošam, da se poskušate držati datumov zapadlosti, kajti res nam ni interes pošiljati opominov.


Opozoril bi še na eno stvar, ki je sicer zadnja v tem dopisu, ampak ni najmanj pomembna. Sodelovanje s trenerji: tu pa zahtevamo, da ste dosledni. Če trener napiše kje in kdaj bo trening (snežni ali suhi) ali kakršnakoli druga dejavnost in vas o tem obvesti po elektronski pošti, hkrati pa prosi za potrditev, to tudi storite, torej potrdite oziroma odpovejte udeležbo vašega otroka. Nazadnje sem bil prisoten, ko je v petek zjutraj na Möltall odpotovalo otrok za dva kombija s tremi kombiji, ker ni bilo jasno koliko jih bo, oziroma udeležba ni bila potrjena, nekaj pa jih zjutraj kljub napovedi ni bilo. Razumemo, da otrok zboli ali da je pač preutrujen in nikogar niti pod razno ne silimo, ampak želimo potrditev prisotnosti oziroma odsotnosti, zaradi lažje organizacije in seveda racionalizacije stroškov. Prav tako se je podobno zgodilo v petek zvečer, ko smo odpovedovali zdravnika v petek zvečer ob 22h, ker so bili za soboto prijavljeni samo trije, taka ambulanta pa stane 250 eur/h. Posredno pa so bili prizadeti tisti, ki so se prijavili in se jim tu še enkrat opravičujem. Termin za zdravniške preglede bo objavljen jutri – za naslednji teden in želimo potrditev.


Ker se vas na zabavo ni prijavilo skoraj nič, bomo zabavo odpovedali. To druženje je bilo namenjeno vam, ker ste vi izrazili željo, odziva pa pač ni bilo. Zaradi tega nisem poponoma nič užaljen ali jezen na vas. Popolnoma mi je jasno in vas razumem, da imamo in imate vsak svoj tok življenja, vsak svoje obveznosti, ki jih že tako in tako težko obvladujete in izpolnite, zato tudi verjamem, da so vam kakšne stvari popolnoma odveč in tako boste s to odpovedjo lahko brez kančka slabe vesti ostali doma ali odšli tja, kjer želite ali pač morate biti.

 

Lepo vas pozdravljam in vam iskreno želim vse dobro.

Roman Meško
Predsednik ASK Triglav

 

p.s.
Če ima kdo veze pri kakšnem Miklavžu ali Božičku, mu ponudite sodelovanje-poslovno seveda. On naj prinese zadosti snega, mi bomo pa že kaj našli zanj.

pixel
pixel
pixel
pixel

Sponzorji

 

Povezave

 

E-novice

 Tesma sport
  
Krvavec ski resort 
  
Zavarovalnica triglav 
  

 

 

  
 
  
  

 

 

 

Partnerji

 

 
 
Video predstavitev
 

Pomembno je vedeti

 

Najem kombija:

 

 

 

 

 

  

 

Prijavite se na e-novice in bodite med prvimi obveščenimi.

 

pixel

pixel

pixel

pixel

pixel

 

 

Anketa

Kaj je pri nakupu klubskega smučarskega kompleta najpomembnejše? [209]
vizuelni izgled
kvaliteta materiala in izdelave
cena
točen rok dobave
pixel