domov

kontakt

struktura strani

iskanje po strani

pixel

april, 2021
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
pixel

14. januar, 2013
pixel
Tekme na Krvavcu!

Ta vikend, 12. In 13.januarja smo na Krvavcu organizirali kar 3 velike tekme v alpskem smučanju.
V soboto 12. 1. je bil na sporedu veleslalom dečkov in deklic za državno prvenstvo, Velika nagrada Mercator. Štartalo je 130 smučark in smučarjev , to so kategorije U 14 in U 16.
Tekma je potekala v čudovitem sončnem vremenu, s prekrasno kuliso okoliških vršacev in zamegljene doline.
V nedeljo pa smo sočasno uspešno izpeljali kar dve veliki tekmi na dveh različnih prizoriščih. Vreme je bilo pravo zimsko, sneženo, česar smo si že nekaj časa želeli, veliko naravnega snega namreč, ki pekrije zemljo in kamenje, da ni zvečer, po smučanju vedno znova preštevanja novih premic, vzporednic in presečnic na smučkah, ki jih ustvarja kamenje, ko pokuka izpod pretanke snežne odeje.
Slalom za veliko nagrado Mercator v kategoriji U14 in U 16 je potekal na progi številka 17, na žetončku pa najmočnejše in največje tekmovanje za male smučarje v Sloveniji, katere idejni oče in soustvarjalec že 19 let, je Janez Ponikvar, Debitel- Pokal Krvavca.
Organizacijo tekmovanja za Pokal Krvavca je že lani prevzel Urban Stojanovič z ekipo in po vsemu sodeč se jim je trud izplačal , saj so na slikah sami zadovoljni obrazi in pa seveda »fighterske« poteze tekmovalcev med vrati, ki jih ovekovečil mojster fotografije Jure Vizovišek.
Na prvi od petih tekem v seriji za Pokal Krvavca sezone 2012/2013 je male nadobudneže in ostale že malo večje »ta prave« dirkače spodbujal tudi vedno nasmejani in simpatični Jure Franko, ki se ga mi, ki smo v najlepših letih spominjamo , ko smo tistega davnega torka 14. februarja 1984, med poukom po zvočnikih poslušali prenos tekme v veleslalomu iz Sarajeva, kjer je Jure osvojil prvo zimsko olimpijsko kolajno za Jugoslavijo. Srebrno medaljo v veleslalomu.
Ob tej priložnosti mu tudi izrekam zahvalo za obisk, čeprav je bilo po njegovem razpoloženju videti, kot, da smo mu mi izpolnili željo, da je lahko prišel.
http://sl.wikipedia.org/wiki/Jure_Franko
Skupaj je v obeh delovnih ekipah sodelovalo 30 staršev in ostalih simpatizerjev smučanja, članov ASK Triglava, kar ni kačji mašelj.
Kljub znani slovenski zadrgnjenosti in velikih težavah pri izrekanju pohval drugim ( s samohvalo pač nimamo problemov), smo jih vseeno slišali obilo za odlično izpeljane tekme za VN Mercator in seveda za Pokal Krvavca.
Jure Vizovišek pa je poskrbel tudi za odlične fotografije iz sobotnega veleslaloma in nedeljske tekme za Pokal Krvavca , ki jih dobite na spodnjem internetnem naslovu.

http://www.asktriglav.si/ASK_TRIGLAV,,galerija/2013

 

Iskrena hvala vsem sodelujočim pri organizaciji in veselim se ponovnega sodelovanja in »zimskega švicanja« na naslednjih tekmah.
Hvala tudi oskrbniku Zdravcu za skrb za polne želodčke z zdravo tradicionalno slovensko jedjo.

 

Roman Meško
Predsednik ASK Triglav

pixel
pixel
pixel
pixel

Sponzorji

 

Povezave

 

E-novice

 Tesma sport
  
Krvavec ski resort 
  
Zavarovalnica triglav 
  

 

 

  
 
  
  

 

 

 

Partnerji

 

 
 
Video predstavitev
 

Pomembno je vedeti

 

Najem kombija:

 

 

 

 

 

  

 

Prijavite se na e-novice in bodite med prvimi obveščenimi.

 

pixel

pixel

pixel

pixel

pixel

 

 

Anketa

Kaj je pri nakupu klubskega smučarskega kompleta najpomembnejše? [207]
vizuelni izgled
kvaliteta materiala in izdelave
cena
točen rok dobave
pixel