domov

kontakt

struktura strani

iskanje po strani

Rekreativno smučanje

pixel

Smučarski tečaj ASK Triglav Kranj - Nauči se varno smučati

Zima, novozapadli sneg, sončno jutro, svež zrak,dobra družba, …. vsem ljubiteljem smučanja dobro znane stvari. Za vse ljubitelje smučanja smo v ASK Triglav pripravili posebne programe namenjene otrokom od 4 – 12 leta starosti. Vse otroke bomo strokovno in varno popeljali v svet smučarskih užitkov – ne glede na predhodno znanje. Naši izkušeni učitelji in trenerji bodo to dosegli preko raznih iger na snegu, vaj in prostega smučanja. Smučali bomo po nezahtevnih in zahtevnih terenih, »celcu«, skakali na manjših skakalnicah,… na prvo mesto pa postavljamo varno obnašanje na smučišču.
Rdeča nit vseh programov je otroke naučiti varnega in tehnično popolnega smučanja, z poudarkom na razvijanju otrokove samostojnosti, izboljševanju motoričnih sposobnosti in druženja z vrstniki z podobnimi željami.
Najbolj bomo veseli, ko bomo videli, da otroci uživajo na snegu. Kdo ve mogoče pa dobimo kakega novega učitelja ali demonstratorja smučanja.
Vsem članom skupin nudimo tudi posebne klubske ugodnosti pri nakupu opreme, kar si poglejte pod rubriko ugodnosti.

 

 

Program:

Tečajniki bodo glede na smučarsko predznanje razdeljeni v manjše skupine, ki jih bo vodil učitelj smučanja ASK Triglava z veljavno licenco. Program in vadba v skupinah je prilagojena glede na starost, smučarsko znanje in sposobnosti otrok, tako da jim omogočil kar najhitrejše napredovanje in izpopolnjevanje smučarske tehnike. Poudarek je na prostem smučanju z različnimi vajami in uporabi različnih pripomočkov, smučarskih poligonih ter šoli smučanja z individualnimi nalogami. Vsi se bomo preizkusili v smučanju po eni smučki in vzvratno, smučali bomo preko valov, po celcu, skakali na manjših skakalnicah. Zadnji dan tečaja se bomo pomerili na pravem veleslalomu, ter si priborili diplome in medalje.

 

Strokovne podlage za delo:

Terminski plan dela

 • spoznavanje nove opreme, navajanje na sneg in opremo, prosto smučanje; skakalnica, orglje
 • šola smučanja, posredniške in korektivne vaje, zviševanje hitrosti; kepanje, skoki, izdelava sneženega moža
 • paralelni zavoj na razklenjenih smučeh na lažjih in srednjetežkih terenih, v različno širokih hodnikih
 • osnovno vijuganje, srednje strmi teren
 • zadnji dan tečaja je tekma s startom ob 11.00 uri po končani tekmi je razglasitev in podelitev nagrad

 

Cilji

 • celostni razvoj otrok, tako na motoričnem področju, kot tudi vključevanje v socializacijske procese. (Pozitiven vpliv na bio-psiho-socialni razvoj.)
 • enakomeren razvoj motoričnih sposobnosti na nivo, ki omogoča otroku pozitivno samopodobo in vključevanje v vsakršno športno aktivnost sovrstnikov.
 • naučiti zarezno smučarsko tehniko in obvladovanje smučanja, poznavanje smučarskega bontona – 10 FIS pravil in varnosti na smučišču in žičniških napravah.
 • zabava (smučanje po celcu, grbinah, po eni smučki, vzvratno, skoki na manjši skakalnici, ski kros...)
 • omogočiti prehajanje med tekmovalnimi in ne tekmovalnimi vrstami.
 • dolgoročno so udeleženci te skupine potencialni športni delavci (smučarski sodniki, delavci na tekmah, organizatorji in člani upravnega odbora), smučarski učitelji in simpatizerji, katerih pomoč je v klubu dobrodošla.
 • preverjanje znanja in tekma na pravi tekmovalni progi, z merjenjem časa in razglasitvijo

 

 Kontakt
 Mateja Šmejc
telefon:

040 168 905

e-pošta:mateja.smejic@asktriglav.si
  
pixel
pixel
pixel
pixel

Anketa

Kaj je pri nakupu klubskega smučarskega kompleta najpomembnejše? [181]
vizuelni izgled
kvaliteta materiala in izdelave
cena
točen rok dobave
pixel